Home 40 Publicacions en CATALÀ 40 On acabes?

On acabes?

Un dels aspectes més interessants dels nous paradigmes en els quals estem entrant és que la ciència hagi confluït amb l’espiritualitat a l’hora de reconèixer que hi ha una consciència omnipresent que ho abasta i vincula tot. Per descomptat, la terminologia científica és diferent; no parla d’una consciència universal sinó del camp punt zero i l’intercanvi continu d’energia que té lloc a nivell subatòmic. Però anem a parar al mateix lloc.

Leer este artículo en Castellano

Dónde acabas 002

En l’àmbit de l’experiència presumptament subjectiva dels individus, que en aquest cas és l’experiència probablement més objectiva que es pot tenir, hi ha el testimoni de tantíssims místics que afirmen que la il·luminació consisteix en la caiguda del vel que ens fa incórrer en la il·lusió de la individualitat; amb la caiguda d’aquest vel experimentem la nostra unitat amb el Tot. N’hi ha que fins i tot descriuen que deixen de percebre els límits del seu cos físic i s’adonen que el que hi ha és un continu d’energia pràcticament indiferenciat.

A les xerrades que estic impartint sobre la felicitat parteixo d’aquesta base per convidar els assistents a portar a terme una pràctica. Pots fer-ara.

Tanques els ulls i et fas conscient del teu cos. Bé, de fet, de quines parts del teu cos aconsegueixes fer-te conscient? D’algunes si i de moltes no. Alhora, ets conscient de molts inputs que t’arriben de l’exterior: tot el que escoltes i olores; i, si obres els ulls, allà fins on aconsegueixes veure.

Així doncs, ara que estàs amb els ulls tancats, ara que no veus la teva pell i que només identifiques els teus límits pels punts de suport del teu cos, on pots considerar que comences i acabes?

Si en comptes que et recobrís la pell el teu «embolcall» fos una mena de vapor indefinible, on consideraries que acabes? Potser allà on aconsegueixes estendre la mirada, per què no? O allà on abastes escoltar. O imaginar!

Dónde acabas 003

Sense necessitat doncs d’«il·luminar-te» pots fer-te una idea de la realitat que descriuen tant la ciència com l’espiritualitat com la mística que de fet som molt menys individuals del que en principi assumim.

Si deixem de considerar que estem tan circumscrits al nostre petit jo limitat per un cos, ens serà molt més fàcil obrir-nos a la comunió amb tot el que existeix, ja que podrem considerar-ho com una extensió de nosaltres mateixos, i per tant tan digne d’amor i consideració com puguin ser-ho els nostres propis cossos.

Això té molt a veure amb la felicitat, ja que si la considero com una cosa que ha de ser «meva», quelcom que he de posseir i retenir dins dels límits del meu cos, contradic una de les premisses fonamentals de l’existència, amb la qual cosa estic funcionant contra natura i no puc ser feliç: estic contradient la premissa del «tot és un», tot s’influeix, tot és una extensió de la mateixa Consciència. Si em considero aïllat, em considero com una bombolla dins de la Consciència. I essent els atributs de la Consciència, sempre s’han descrit així, la Llum, l’Amor, la Saviesa, la Pau, el Goig i la Completesa, no poden ser meus aquests atributs si considero que sóc aquesta bombolla.

Dónde acabas 004

Així doncs, demano obrir-me al conjunt de l’oceà, perquè sóc gota sí, però indistingible de l’oceà pel mateix fet de ser gota. Si vull anar «pel meu compte», em sentiré sol i aviat m’«evaporaré». Així doncs, demano que se’m concedeixi l’empatia amb tot el que existeix i que se’m permeti estimar-ho com una part més de mi mateix. I que se’m permeti experimentar la inefable plenitud que en resulta.

Gràcies.

© Francesc Prims Terradas. Autor del llibre d’entrevistes “Nuevos paradigmas” (Editorial Sirio, febrer de 2015). www.francescprims.com

Leer este artículo en Castellano

Woman's Eye and World Globes

Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
  • Reds socials
  • Visita les nostres webs
  • Portals de Vídeo y Audio

Segueix-nos a  Facebook
www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial )
www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+
www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter
www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red
www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu
www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora
www.lacajadepandora.eu

Visita la web de videos de La Caja de Pandora
www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora
www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios )
www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán )
www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora:
www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo
www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

Sol Ahimsa Colomgia 2018

About cajadepandora

Equipo de La Caja de Pandora

Check Also

Les “Meves” Emocions

Les meves emocions i els meus sentiments són meus, oi? Es conceben com la part …

Les persones no existeixen

Les reflexions d’aquest article no són per tenir-les presents tot el dia cada dia, perquè …

Un ingredient per a l’èxit

En aquests temps de mitificació de la idea d’èxit i assoliment, moltes vegades oblidem fer …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.